Anti-islam-video får sändas i Nederländerna – angriper religionen och inte muslimer

Geert Wilders. Foto: Peter van der Sluijs
  • Torsdag 3 maj 2018 2018-05-03
E-post

NEDERLÄNDERNA Den nederländska åklagarmyndigheten har valt att inte väcka åtal mot en anti-islam-video som islamkritikern Geert Wilders parti PVV tänker sända inför de lokala valen.

Åklagarmyndigheten menar att videon inte hetsar till hat eller diskriminering mot muslimer som grupp, utan riktar sin udd mot religionen islam, rapporterar Dutch News. Innehållet är därmed inte olagligt.

Filmen, som kan ses nedan, förmedlar budskapet att islam innebär diskriminering, våld, terror, kvinnohat, homofobi samt en rad andra problem som man kan förmoda att Wilders parti vill råda bot på.

Totalt 17 personer har anmält filmen som har sänts i public service-kanaler. Den nederländska premiärministern Mark Rutte har själv kritiserat den: ”Jag tror jag talar för majoriteten av befolkningen när jag beskriver den här videon som smaklös”, sade han men valde att inte kommentera ytterligare.

Geert Wilders, känd för sin frispråkighet kring islam och massinvandring, välkomnar myndighetens beslut och gläds åt att ”sanningen om islam” kommer att visas i tv igen.

Läs även: Islamisk förening portar homosexuella: ”Homosexualitet går emot Koranen”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag