App ska stoppa offentlig urinering

Var ska du pudra näsan idag?
  • Onsdag 5 mar 2014 2014-03-05
E-post 0

En app som tillåter allmänheten att låna ut sina toaletter testades i samband med karnevalen Mardi Gras i New Orleans. Med appen hoppas utvecklarna kunna lösa det urgamla problemet med att behöva urinera offentligt.

I Taiwan erbjuds en taktoalett med pool och ”ass gun” för 50 dollar per vistelse. I Ukraina finner vi en ”mysig och säker” porslinsstol som har prissättningen ”Ja, vad kostar ett människoliv?”

Inspirerad av bostadsuthyrningstjänsten Airbnb, erbjuder AirPnP ett ”lagligt alternativ” till att urinera offentligt.

Kapitalistiska toalettdistributörer har möjlighet att ta betalt för att hyra ut sina toaletter, medan nödens frihetskämpar kan låta sina vara gratis. Förutom att lägga upp bilder kan du som erbjuder toalett lägga till detaljer som renlighet och tjocklek på toalettpapper. Användare kan sen betygsätta sin ”pee experience” med mellan en och fem stjärnor. I skrivande stund erbjuds 43 toaletter i USA, 57 i Europa och 3 i Asien.

Dessa typer av tjänster bygger på principen om att låta användare rösta på hur bra en tjänst är för att säkerställa hög kvalitet. Appen som ännu bara finns i webbläsare går att hitta på https://airpnp.co/

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag