Arbetsförmedlare misstänks ha tagit muta av migrant

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 21 jan 2020 2020-01-21
E-post 905

En arbetsförmedlare i Värmland misstänks ha tagit emot en muta för att ha förmedlat ett arbete till en migrant, rapporterar SVT Värmland.

Migranten behövde en anställning för att få permanent uppehållstillstånd, och ska därför ha betalat 10 000 kronor till arbetsförmedlaren.

Läs även: Polisen larmar: Handikappade hämtas från utlandet med anhöriga som assistenter

Det hela ska ha skett under den gångna sommaren, och det är myndigheten själv som anmält personen. Nu ska personalansvarsnämnden avgöra om ärendet ska anmälas till åklagare.

Om personen åtalas och döms i domstol för mutbrott kan det ge upp till två års fängelse.

I oktober avslöjade Samhällsnytt att Rashad Alasaad, tidigare S-politiker i Ljungby som avslöjades som människosmugglare av Expressen, tog emot 8 120 kronor av en person när Alasaad arbetade som handläggare på Arbetsförmedlingen.

Läs även: S-politiker anhållen – smugglade migranter till Sverige

Summan motsvarade ungefär hälften av de bidrag personen fick ut samma dag i form av bostadsbidrag och dagsersättning.

Läs även: Teliachefer åtalas för rekordstort mutbrott

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag