Arbetstillstånd såld till asylsökande för miljonbelopp

Foto: Flickr
  • Tisdag 28 aug 2018 2018-08-28
E-post 192

NORRKÖPING Flera personer står åtalade för att ha sålt arbetstillstånd till asylsökande irakier och syrier. Brotten anses grova då de asylsökande anses vara särskilt utsatta.

Två män, en 54-årig man och en 38-årig man, står som huvudmisstänkta för att ha sålt arbetstillstånd till asylsökande syrier och irakier, det uppger SVT Nyheter.

Rättegången, som äger rum i Norrköping, väntas pågå i en månad. De två huvudmisstänkta står anklagade för grovt ocker och enligt åtalet anses brottet grovt eftersom arbetstillstånden har sålts till asylsökande som anses vara särskilt utsatta.

Två andra personer, en 54-årig man och en 48-årig man, står även åtalade för medhjälp i ockerärendet och grovt bokföringsbrott.

Via hemlig telefonavlyssning och hemlig kameraövervakning har man lyckats komma åt den misstänkta brottsligheten. De åtalade nekar till brottet och för de två huvudmisstänkta yrkar åklagaren även på näringsförbud.

LÄS ÄVEN: Så sålde Putilov tjänster för uppehållstillstånd – när han arbetade på Migrationsverket

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag