Arga blatten: Tommie Lindh är årets person

Arga blatten bor någonstans i skogen där han får vara ifred.
  • Måndag 28 dec 2020 2020-12-28
E-post

Youtubern ”En arg blatte talar” (”Angry Foreigner”) tycker att Tommie Lindh är årets person och att Paolo Roberto-affären fick mer uppmärksamhet än den förtjänade. Det svarar han på Nyheter Idags nyårsenkät.

Vad tycker du borde ha fått mer uppmärksamhet under året som gått?

”Att techgiganter äntligen tog fulla steget ut och började skuggbanna mainstream-journalister. Att sociala medier gjort detta mot konservativa opinionsbildare kände vi redan till sedan länge, och det har jag märkt av personligen. Men under valrörelsen tog det sig skrämmande utveckling och tydliga former.

Samt fallet Tommie Lindh. Alternativmedier var duktiga på att informera om den tragedin, men gammelmedierna svek på ett sätt som bekräftar att åsiktskorridoren inte bara handlar om invandring.”

Vad fick för mycket uppmärksamhet?

”Paolo Roberto.”

Vem är årets person?

”Tommie Lindh.”

Vad hoppas du ska hända under nästa år?

”Att temat reglering av sociala medier hamnar på agendan i amerikanska senaten/samhällsdebatten generellt, samt att Youtube lyfter min skuggbanning så mina videor kan börja nå fulla antalet prenumeranter. Det är riktigt tröttsamt att begränsas som opinionsbildare.”

Har du något nyårslöfte?

”Att meditera oftare än jag går till systemet.”

Läs även: Vill ha svar från regeringen om Swebb-TV: ”Så länge det inte drabbar en själv har man valt att titta bort”

Läs även: Sonen kuggade uppkörningen – juckande pappan vrålade: ”Jag ska knulla dig, du är rasist”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag