ASAP Rocky & Co döms för misshandel av afghan

  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 1950

STOCKHOLM ASAP Rocky och två medlemmar av hans entourage, Bladimir Corniel och David Rispers Jr, döms till villkorlig dom av Stockholms tingsrätt för misshandel av den afghanske man som man hamnade i bråk med utanför Max i centrala Stockholm. De ska också tillsammans betala 12 500 kronor i skadestånd för kränkning och sveda och värk till afghanen.

Rättens ordförande, chefsrådsman Per Lennerbrant säger i en kommentar att åklagaren inte lyckats styrka att brottsoffret blivit slagen med en glasflaska, något som hade kunnat renderat i en dom för grov misshandel och ett längre fängelsestraff. Ej heller har det kunnat bevisas hur eller av vem som afghanen fått skärskador på armarna.

– Det har påverkat bedömningen av allvaret i gärningen, säger Lennerbrant i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet konstateras att tingsrätten anser att det är bevisat att de tilltalade misshandlat afghanen med slag och sparkar när han låg ned, och det är försvårande. Samtidigt så var det bara under några sekunder enligt tingsrätten.

”Vid en samlad bedömning anser tingsrätten att gärningen inte är av så allvarligt slag att fängelse måste övervägas som påföljd i första hand. Påföljden bestäms därför till villkorlig dom. Eftersom det inte finns tillräckliga skäl att döma till fängelse ska det inte heller övervägas att förena den villkorliga domen med samhällstjänst. Med hänsyn till att de tilltalade varit frihetsberövade i 31 dagar förenas inte den villkorliga domen med böter”, skriver tingsrätten.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag