Åtalet: Inneboende afghan försökte våldta ung flicka

Foto: Pixabay
  • Onsdag 13 maj 2020 2020-05-13
E-post

SVERIGE En afghansk medborgare i 20-årsåldern har åtalats för att ha försökt våldta en ung flicka i deras gemensamma bostad. Mannen har fått uppehållstillstånd i Sverige enligt gymnasielagen.

Enligt åtalet var det natten den 13 april i år som brottet skedde och mannen i 20-årsåldern förgrep sig på flickan som är under 15 år.

Händelsen pågick i cirka två timmar i deras gemensamma bostad. Då ska mannen bland annat ha försökt föra in fingrar i flickans underliv. Han åtalas för försök till våldtäkt mot barn.

Mannen har medgett vissa fysiska kontakter men förnekar brott. I samtal med frivården har han berättat att han kom till Sverige ensam och placerades då på ett asylboende. Senare kom han att bli inneboende hos flickans familj.

”[Mannen] uppger att det var målsägande som ville ha sex med honom men att han inte ville då han såg det som olämpligt dels beroende på målsägandes ålder. Vidare uppger han att han tror att han blev polisanmäld på grund av att han inte ville ha sex”, skriver frivården.

Afghanen är tidigare ostraffad i Sverige. Migrationsverket uppger att han har sökt asyl men fått avslag och utvisningsbeslut. Men han överklagade beslutet och fick då tillfälligt uppehållstillstånd enligt gymnasielagen.

”[Mannen] har beviljats tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige på grund av den så kallade gymnasielagen, inte på grund av att han är i behov av skydd”, påpekar Migrationsverket i sitt yttrande.

Åklagaren yrkar på att han utvisas och förbjuds att återvända.

Läs även: Stadsmissionen startar bostadsförmedling för ensamkommande

Läs även: Regeringens nya satsning – öppnar för coronamiljoner till ”papperslösa”

Läs även: Weidmo Uvell om Morgan: ”Vill göra vad han kan för att strypa åsikterna på nätet”

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag