Åtalet: Utlänningar kidnappade och våldtog på hotellrum

Foto från polisens förundersökning. Männen till höger och vänster är två av de åtalade, medan mannen i mitten är okänd.
  • Onsdag 29 maj 2019 2019-05-29
E-post 10797

GÖTEBORG Tre utländska män, varav en syrier och två libaneser, åtalas i Göteborgs tingsrätt för att ha hållit två kvinnor inspärrade på ett hotellrum och utsatt dem för grova våldtäkter.

Enligt åtalet var det en dag i mitten av februari som de tre männen tillsammans och i samförstånd spärrade in de två kvinnorna på ett hotellrum. Därefter utsatte två av männen kvinnorna för grova våldtäkter samtidigt som den tredje mannen höll vakt för att kunna varna om någon utomstående närmade sig.

Männen hotade kvinnorna att de skulle skadas eller dödas om de inte gjorde som de blev tillsagda. En av männen höll och vägde en kniv i sin hand medan hoten uttalades. De två männen ska båda ha våldfört sig på respektive målsägande.

Männen ska även ha stulit en mobil från målsägandena och försökt tillgripa sig fler värdesaker från kvinnornas hotellrum. Planen var att två av männen skulle föra en av kvinnorna till deras hotellrum och att hon där skulle överlämna alla värdesaker och kontanter som de ägde till männen. Detta ska dock bara ha utmynnat i ett försök till rån.

Åklagaren yrkar på att de tre männen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända. De åtalade förnekar brott.

Läs även: Kom hem från semestern – hade ungdomsgäng i lägenheten

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag