Atladottir besviken över rapportering om Politism-förluster: ”Dom har hittat informationen på rasistsidor”

Margret Atladottir. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 22 apr 2017 2017-04-22
E-post

STOCKHOLM Det är ”rasistsidornas” fel att miljonförlusterna i den LO-finansierade sajten Politism skapat rubriker i branschmedier. Det menar Margret Atladottir från Politism i ett samtal med Sveriges Tidskrifter. Men Johan Såthe från Resumé slår ifrån sig kritiken. ”Jag kan bara tala för Resumé, vi har inte hittat informationen på någon rasistsajt. Våra källor har varit Retriever, Bolagsverket och tidningen Kommunalarbetaren”, skriver han.

Rubrikerna om miljonförlusterna för den LO-finansierade sajten Politism har varit många. Redan den 19 augusti 2015 rapporterade Nyheter Idag att Politism går back med 850 000 kronor i månaden efter att vi kontrollerat sajtens bokslut. Och förlusterna har fortsatt för sajten varför aktieägarna Kommunal och LO fått skjuta till miljonbelopp av arbetarkollektivets pengar.

Förlusterna var så omfattande att till och med Nyheter Idag har försökt hjälpa projektet på rätt köl genom att bistå med rådgivning.

”Har hittat informationen på våra meningsmotståndares sidor”

I ett samtal med Sveriges Tidskrifter berättar Margret Atladottir från sajten Politism att rubrikerna om miljonförlusterna är något som gör henne ”extremt irriterad”. Hon menar även att rubrikerna om miljonförlusterna har en politisk agenda.

– De här rubrikerna du pratar om, jag blir ju extremt irriterad när jag läser dom och typ bara när jag hör dom nu. För mig finns ett tydligt politiskt syfte i den typen av rubriker och vinklar. Nu säger jag inte att branschmedia har en politisk agenda, men var dom har hittat informationen är ju på våra meningsmotståndares sidor, rasistsidorna som har engagerat sig tillräckligt att titta i boksluten och sätta sig in i det, säger Atladottir.

– Att orka göra en sådan illvillig beskrivning, skulle man göra det om andra mediebolag på Fria Tider? Nej.

Men att branschmedier skulle hämta information från rasistsidor är något som Resumés chefredaktör Johan Såthe slår ifrån sig. Han har lyssnat på samtalet med Atladottir och kommenterar saken i den egna tidningen.

”Jag kan bara tala för Resumé, vi har inte hittat informationen på någon rasistsajt. Våra källor har varit Retriever, Bolagsverket och tidningen Kommunalarbetaren”, skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag