”Att ha samlag med en nioåring har jag inte ett bättre ord än pedofil för”

Hanif Bali (M). Foto: Knyckt från Facebook
  • Söndag 1 jan 2017 2017-01-01
E-post 2145

SVERIGE På årets sista dag lyckades Nyheter Idag få tag i Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali för en kommentar om kritiken som riktas mot honom efter att han kallat profeten Mohamed för pedofil. – Vad massa proxykränkta överkänsliga tyckonomer tycker om min ton i en diskussion de inte var i bryr jag mig inte om, hälsar han.

Under lördagen berättade Nyheter Idag att Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali möter hård kritik från partikamraten Kahin Ahmed för ett uttalande om att profeten Mohamed var pedofil. Nu har Nyheter Idag lyckats nå Hanif Bali för en kommentar när han befinner sig i skidbacken någonstans Härjedalen.

– Att ha samlag med en nioåring har jag inte ett bättre ord än pedofil för, men om dessa kränkta individer har ett mindre ”rasistiskt” ord för det så är de välkomna att framföra det.

Vad har du fått för reaktioner i partiet, förutom från Ahmed?

– Obefintligt, yttrandet var ju i en icke-politisk diskussion jag hade med en imam, så det har ju egentligen inget med mitt politiska arbete att göra. Att vara ateist är ju ganska okontroversiellt, än så länge.

Vad säger du till dom som tycker att du inte håller en god ton?

– Imamen summerade själv sensommardiskussionen vi hade med att den ”höll god ton och har blåsts upp av medierna”. Vad massa proxykränkta överkänsliga tyckonomer tycker om min ton i en diskussion de inte var med i bryr jag mig inte om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag