Automatvapen gömdes på fritidsgård i Tensta

En MP5 av märket Heckler & Koch. Foto: Samuli Silvennoinen
  • Onsdag 23 maj 2018 2018-05-23
E-post 471

STOCKHOLM Enligt Aftonbladet har ett automatvapen av typen MP5 samt ammunition hittats gömda på fritidsgården Blå huset i Stockholmsförorten Tensta.

Det var i måndags som fyndet gjordes. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en MP5 med ammunition som låg i en väska, som i sin tur var inlindad i en matta.

– Nu har vi en incident igår där man har hittat ett automatvapen i lokalerna. Det innebär att det är en otrygg miljö. Självklart är det här jätteallvarligt, säger Anders Elers Ivarsson på Kulturskolan, som delar lokaler med fritidsgården.

– Det är en otrygg miljö i Blå huset, och vi har länge kämpat för att erbjuda en trygg miljö för våra deltagare. Och vi kommer nu att jobba ännu mer intensivt för att se till att det inte blir ett tillhåll för personer som inte ska vara i huset, säger Anders Elers Ivarsson till Aftonbladet.

Huvudskyddsombudet på Kulturskolan har satt stopp för verksamheten, men hur fritidsgården har agerat är oklart. Aftonbladet har sökt ansvariga och hänvisats till stadsdelsdirektören, som inte har gått att nå.

Rinkeby/Tensta är enligt polisen ett så kallat ”särskilt utsatt område”, vilket bland annat betyder att det där finns en hög koncentration av kriminella.

Läs även: Här är ”no go-zonerna” som Sverige och Norge bråkar om

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag