Avhoppad nazist tackar AFA

Foto: Flickr
  • Måndag 16 okt 2017 2017-10-16
E-post 357

HELSINGBORG Den avhoppade nazisten Martin Karlsson tackar Antifascistisk Aktion, AFA.
– Ni lyckades få mig att omvärdera hela min världsbild. Att titta på mig själv genom andras ögon så att säga och jag kan säga att jag hatade vad jag såg.

Antifascistisk Aktion Helsingborg har på sin hemsida publicerat en intervju med den avhoppade nazisten Martin Karlsson.

”Avhopp från den nationella rörelsen sker regelbundet. Det sker av olika anledningar och många vill gå vidare med sina liv. När vi hanterar kontakter med avhoppare gör vi alltid det diskret. Martin Karlsson har dock uttryckt en önskan om att berätta om sitt avhopp från NMR och har även valt att inte vara anonym”, skriver nätverket på sin hemsida. 

I intervjun berättar Karlsson att AFA:s arbete varit en bidragande faktor till att han tog beslutet att lämna den Nordiska Motståndsrörelsen.

– Ni lyckades få mig att omvärdera hela min världsbild. Att titta på mig själv genom andras ögon så att säga och jag kan säga att jag hatade vad jag såg. Nu senare har jag ju förstått att för varje steg jag tog inåt blev jag mer och mer hjärntvättad, jag förlorade respekten för allt och alla, blev mer hetsig och bytte ut min vänliga attityd och vilja att prata om saker till att istället direkt gå till våldshandlingar, säger Martin Karlsson till AFA Helsingborg.

Karlsson uppmanar andra nazister som vill hoppa av, att kontakta sin närmaste AFA-grupp så man kan få samtalsstöd och hjälp.

– Alla ni som sitter och funderar på att lämna men är rädda för att ta steget, bara hoppa av det är många många fler av dem som kommer hjälpa dig än de som vill göra dig illa, var inte rädd för att kontakta din närmsta AFA grupp, de kommer att hjälpa dig med allt från tips och råd till att erbjuda samtalsstöd från en person som ringer upp och lyssnar och finns där när det verkligen krisar för dig.

Enligt Karlsson bör man göra det svårt för nazisterna att vara nazister, det är så man ska bemöta dem, tycker han.

– Det bästa sättet att motarbeta en organisation är genom att vara solidariska i arbetet mot dem, att alltid lagföra dem även för småsaker, att göra livet så svårt för dem att de till slut vänder sig mot varandra. Att fortsatt hänga ut inte bara på nätet utan på stora affischer på stan, gör det svårt för nassarna att vara nassar helt enkelt.

Karlsson vill inte ge någon ytterligare kommentar till Nyheter Idag. På Twitter skriver han:

”Jag tar avstånd helt från rasistisk media så därav tackar jag bestämt nej till att medverka på någon som helt intervju med er”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag