Bandet Kent lägger ner: ”Sista Albumet”

  • Söndag 13 mar 2016 2016-03-13
E-post 61

SVERIGE Sen på söndagskvällen publicerades en video på sajten kent.nu – den officiella sajten för bandet med samma namn. I videon visas bilder som anspelar på att bandet lägger ner 17 december 2016. ”Känner redan sorgen och saknaden”, skriver ett Kent-fan i kommentarsfältet på Youtube.

Allt pekar på att det mycket framgångsrika bandet ”Kent” från Eskilstuna kommer att lägga ner i år. En video som publicerades sent på söndagskvällen anspelar på olika album som släppts genom året och i slutet visas en bild med texten ”16 maj 1990 – 17 december 2016” tillsammans med ett kors.

Bland annat går en tjej i videon i samma kläder som tjejen på omslaget till albumet ”Hagnesta Hill”. Det ser till och med ut som att det är samma tjej som var på omslaget, fast nu äldre. Ytterligare referenser till skivor som släppts genom åren syns bland annat genom att en vit tiger är med i videon samt en tjej som rider på en häst.

Även kvinnan som kör en röd Ferrari i videon till låten ”Dom andra” ser ut att finnas med i den video som släpptes på söndagskvällen. I början av videon syns även ett flygplan, en bild som anspelar på den omåttligt populära låten 747 från albumet Isola.

Men enligt samma video kommer ytterligare ett album att släppas innan bandet definitivt lägger ner. Titeln kommer vara ”Då som nu för alltid” om vi tolkar videon rätt. Inför det sista albumet kommer också en sista turné att äga rum enligt videon.

Beskedet väcker känslor

I sociala medier har videon väckt en storm av känslor. Mängder av fans kommenterar på just nu på Youtube, Facebook och på Twitter där de uttrycker sorg över att bandet nu ska lägga ner. Men alla är inte lika missnöjda med att det omåttligt populära bandet ska göra sitt sista album och sin sista turné.

Den drivande personen bakom sajten ”Maktavare”, Jessica Schedvin, uttrycker glädje över beskedet.

Nedan är ett axplock på reaktioner från Twitter från bestörta fans.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag