Bara kvinnliga artister får spela på Stockholmsfestival: ”Vill försöka ta vårt ansvar”

Veronica Maggio uppträder på en tidigare årgång av Putte i Parken. Foto: Patrik Hamberg
  • Onsdag 27 jun 2018 2018-06-27
E-post 754

STOCKHOLM I sommar arrangeras gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad, Leksand och sist Kungsträdgården i Stockholm den 27 och 28 juli. Enbart kvinnliga artister har bokats till evenemanget i Stockholm – för att nå en jämn könsfördelning totalt. Det skriver festivalen i ett pressmeddelande.

– Vi har valt att bara boka kvinnliga akter till Putte i Parken i Sthlm för att vi vill boka jämställt gällande alla våra festivaler. Vi har nått målet i Karlstad så det är bra. Vi har absolut inte nått det i Leksand och därför jämnar vi ut totalen i och med att vi bara bokar kvinnliga artister i Stockholm. Vi vill försöka ta vårt ansvar som arrangör för en jämställd scen helt enkelt, och vi är enormt glada över den här grymma line-upen vi fått till i Stockholm, säger arrangören Niclas Lagerstam enligt pressmeddelandet.

På sin hemsida beskriver sig Putte i Parken som ”en inkluderande mötesplats” som ”jobbar hårt för jämställdhet och mångfald”. Det är inte den enda festivalen i sommar som bara bokar kvinnliga artister. Queens of Pop i Uppsala är en annan, och festivalen Statement i Göteborg beskriver sig som ”världens första stora musikfestival helt fri från cis-män”.

Nyheter Idag ville fråga arrangören Niclas Lagerstam om varför man är så fixerad vid kön och inte kompetens. Vi får svaret att han har sagt allting han vill säga i pressmeddelandet.

Läs även: S-mardröm om valhaveri: ”Sexbrott på sommarens festivaler kan knäcka oss”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag