Bert Karlsson döms för bokföringsbrott – Omsätter miljarder på invandringen

Bert Karlsson. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 feb 2017 2017-02-14
E-post 119

SKARA Bert Karlssons flyktingföretag Jokarjo AB omsätter miljardbelopp men har inte lyckats lämna in årsredovisningarna i tid åren 2012, 2013 och 2015. Enligt Bert beror det på att revisorn varit sjuk. Bert Karlsson döms nu till dagsböter på 50 000 kronor för bokföringsbrott i tre fall.

Företagaren Bert Karlsson döms till bokföringsbrott efter att hans bolag för flyktingboenden, Jokarjo AB, missat att lämna in årsredovisningarna för åren 2012, 2013 och 2015 i tid. Han döms nu till dagsböter på 50 000 kronor för bokföringsbrott i tre fall, det rapporterar Aftonbladet. Utöver det ska han även betala en straffavgift på hela 500 kronor till brottsofferfonden.

Bert förklarar de försenade årsredovisningarna för tre olika år med att revisorn blivit sjuk samt att företaget gått från att omsätta 10 miljoner till en miljard med samma personal, varpå det blivit svårare att hinna med.

Den ökade invandringen till Sverige har blivit en miljardaffär för flera av landets företag verksamma i migrationsindustrin som slutit avtal med Migrationsverket om att inhysa flyktingar till en mycket hög ersättning. Migrationsverket betalar ”flyktingentreprenörer” flera hundra kronor per person och dygn i ersättning för mat och hyra. Företagens vinster varierar mellan hundratusentals kronor upp till mångmiljonbelopp, pengar som svenska folket ursprungligen betalat i skatt till staten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag