Beskedet: Björklund nobbar Kristersson

Jan Björklund (L) i SVT Agenda. Foto: svtplay.se
  • Måndag 5 Nov 2018 2018-11-05
E-post 940

STOCKHOLM Talmannen Andreas Norlén har beslutat att riksdagen får rösta om huruvida Ulf Kristersson ska bli statsminister nästa vecka. Jan Björklund berättar att han kommer rösta emot då han vill föra samtal med Miljöpartiet.

Efter två sonderingsrundor utan framgång meddelar talmannen Andreas Norlén att riksdagen ska ta ställning till om Moderatledare Ulf Kristersson får bli ny statsminister nästa vecka. Talmannen uppger själv att omröstningen gör att förslaget ställs på sin spets.

LÄS ÄVEN: Talmannen: Riksdagen ska rösta om Kristersson som statsminister

Nu uppger Jan Björklund (L) att hans parti inte kommer rösta för Ulf Kristersson som statsminister eftersom han anser att det innebär att SD får alldeles för stort inflytande över politiken.

Björklund säger själv att han gärna vill se en alliansregering och att han egentligen inte har något emot Ulf Kristersson som statsminister men då får Alliansen inte ta något stöd från SD. Björklund tycker Alliansen borde ta möjligheten att föra samtal med Miljöpartiet, uppger han i TV4 Nyheter.

Förslag har cirkulerats om att ge Annie Lööf (C) sonderingsuppdraget för att kunna hitta ett samarbete mellan Alliansen, Miljöpartiet och möjligt stöd från Socialdemokraterna. Uppgifter visar dock att Moderaterna blockar denna möjlighet.

LÄS ÄVEN: Moderaterna blockerar Lööf – får inte leda regering

Jan Björklund har tidigare uttryckt sitt stöd för att ge Annie Lööf uppdraget och skriver i ett inlägg på Twitter att han tycker det är förvånande att M inte släpper fram Lööf.

Nyheten har fått många att reagera på sociala medier och allianssamarbetet anses, av en del, vara dött.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag