Beslutade om tvångsintegrering – rasar mot hot och hat

Västanbyns skola. Bild: Sandvikens kommun.
  • Torsdag 30 nov 2023 2023-11-30
E-post 0

Hoten och hatet har ökat mot politikerna i Sandvikens kommun efter ett uppmärksammat beslut om att tvångsintegrera en skola i kommunen. Det hävdar flera Sandviken-politiker i en debattartikel i Arbetarbladet.

Sandvikens kommun, som styrs av en koalition av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, har beslutat att flytta mellanstadiet från Västanbyns skola till Murgårdsskolan i syfte att förbättra integrationen och Murgårdsskolans resultat.

Beslutet har rönt stor uppmärksamhet, och har fått hård kritik från föräldrar till barn i Västanbyns skola.

– Förslaget är en katastrof. Barnen används i ett integrationsprojekt som inte funkat bra, säger Malin Järnkrok, vars äldsta barn går i sexan och har flyttats till Murgårdsskolan, till Gefle Dagblad.

Nu reagerar de beslutande politikerna i Sandviken på kritiken – genom att rasa mot det ”hot och hat” man uppger har ökat efter beslutet.

”I och med den senaste tidens beslut angående flytten av elever från Västanbyn till Murgårdsskolan har hat- och hotbilden ökat markant mot våra förtroendevalda politiker” skriver 9 politiker som sitter i Sandvikens kunskapsnämnd för partierna S, C, L och V i en debattartikel i Arbetarbladet.

”I uppdraget som förtroendevald ska man kunna bli synad, man måste vara villig att diskutera och bli ifrågasätt i beslut och prioriteringar” skriver politikerna och fortsätter: ”Men när kontakterna övergår till personangrepp, fysiska angrepp eller hot mot den förtroendevalda eller närstående har något gått väldigt fel.”

Läs även: Mellanstadium tvångsintegreras i Sandviken: ”En katastrof”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag