Best of Jan Björklund på Twitter: ”Röst på SD kan bli en röst på Löfven”

Jan Björklund Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Fredag 7 Dec 2018 2018-12-07
E-post 1386

STOCKHOLM För drygt ett år sedan varnade Jan Björklund på Twitter för att en röst på SD kunde vara en röst på Löfven. Nu har han själv öppnat upp för att stödja en S-regering. Nyheter Idag har samlat några minnesvärda tweets från Björklund.

Just nu pågår förhandlingar mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet inför den kommande, ej ännu tidsplanerade statsministeromröstningen om Stefan Löfven. Både Centerpartiet och Liberalerna – som tidigare röstade nej till Allianskollegan Ulf Kristersson som statsminister – har sagt sig vara beredda att släppa fram Stefan Löfven mot att partiernas krav möts.

Nyheter Idag presenterade häromdagen en samling av Centerledaren Annie Lööfs tidigare uttalanden på Twitter som visar hur hon upprepade gånger hållit fast vid en Alliansregering och avfärdat enskilda förhandlingar med Stefan Löfven.

Läs mer: Best of Annie Lööf på Twitter: ”Vi vill byta ut Löfven”

Även Jan Björklund har genom åren kommenterat förhållandet till Allianskollegorna, Löfven och SD. 2017 lät han väljarna förstå att en röst på SD kunde innebära en röst på Löfven.

 

 

Strax innan valet träffades Jan Björklund och hans tre Allianskollegor. Då hade man ställt in siktet.

 

I februari var det fikadags med Alliansgänget.

 

I en skämtsam Facebookfilm från julafton 2017 skojar Jan Björklund med Stefan Löfven och ger honom energidryck i julklapp med orden ”den här regeringen har ju inte uträttat någonting” och ”den har bara åtta månader kvar”.

I Stefan Löfvens regeringsunderlag ingår det öppet socialistiska Vänsterpartiet. Ett parti som genom årens lopp varit ett rött skynke för Jan Björklund. I höstas larmade Björklund efter att Jonas Sjöstedt firade framgångar i opinionsmätningar med att göra anspråk på vice statsministerposten.

 

2015 uppmanade Jan Björklund Stefan Löfven att fimpa både V och MP.

 

Vänsterpartiet fick för stort inflytande under förra mandatperioden tyckte Jan Björklund och klagade på Löfvens ledarskap.

 

Uppmaningarna om att skrota samarbetet med Vänsterpartiet har Jan Björklund upprepat flera gånger.

 

Jan Björklund har varit mycket tydlig med att Liberalerna inte samarbeta med SD. Detsamma gäller V förklarade han i september 2016.

 

Oavsett hur illa Jan Björklund tycker om SD är det ändå V som är ”värst av alla” skriver Björklund i ett svar till Jonas Sjöstedt i februari 2016.

 

Jan Björklund är känd för fyndiga repliker både i debatter och i sociala medier. En av hans mest kända är när han gör en referens till Vänsterpartiets tidigare namn VPK i ett svar till sin gamle trätobroder Sjöstedt.

 

I ett annat replikskifte påminner Jan Björklund åter Jonas Sjöstedt om Vänsterpartiets mörka kommunistiska historia. I den kommande statsministeromröstningen kan Liberalerna komma att släppa fram en statsminister som har aktivt stöd av Vänsterpartiet.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag