Bidens icke-binära företrädare i blåsväder – åtalas för stöld

Joe Biden och Sam Brinton. Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0 / Public Domain
  • Tisdag 29 nov 2022 2022-11-29
E-post 45

Sam Brinton, en senior, ”icke-binär” medarbetare för Biden-administrationen som jobbar med frågor rörande kärnavfall på energidepartementet, har hamnat i blåsväder. Detta efter att ha åtalats stöld av en Vera Bradley-väska till ett värde av nära 25 000 kronor, rapporterar Fox News.

Stölden ska ha skett den 16 september vid en bagageutlämning på flygplatsen i Minneapolis-St.Paul. Enligt åtalet fångades Brinton på en övervakningskamera när han tog väskan och sedan avlägsnade namnskylten som identifierade ägaren.

Brinton sågs senare använda väskan vid åtminstone två tillfällen när han reste till Washington DC – en gång den 18 september och vid ett annat tillfälle den 9 oktober, enligt utredarna.

Till en början förnekade Brinton att han skulle ha snott väskan i förhör med polisen.

– Om jag hade tagit fel väska skulle jag gladeligen återlämna den, men jag har inga kläder som tillhör en annan individ. Det var mina kläder när jag öppnade väskan, sade han i ett första förhör.

Två timmar senare ringde han upp polisen och erkände att han inte hade varit helt ärlig. Då påstod han att han på grund av trötthet hade tagit väskan av misstag och fortfarande hade den i sin ägo.

När han senare anlände till hotellet menar Brinton att han insåg sitt misstag. Han blev då rädd att någon skulle tro att han hade stulit väskan och visste inte vad han skulle göra. Till sist tömde han den på kläderna som han lämnade i hotellrummets garderob.

Nu åtalas Brinton för stöld. Vid fällande dom riskerar han fem års fängelse, cirka 100 000 kronor (10 000 dollar) i böter eller både och.

En talesperson för energidepartementet bekräftar för Fox News att Brinton för tillfället är tagen ur tjänst från sin roll på myndigheten. När han i juni anställdes till positionen firades han som en av de första ”icke-binära” regeringsföreträdarna.

Läs även: Bidens skräcksiffra – sämsta stödet för en president i modern tid

Läs även: James Bond-producent öppnar för icke-binär 007

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag