Bil beslagtagen i jakten på dubbelmördare i Mjölby

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 13 jun 2017 2017-06-13
E-post 24

MANTORP Polisen har natten till tisdagen beslagtagit en bil i jakten på den eller de personer som under gårdagen mördade ett äldre par på en gård utanför Mantorp i Mjölby kommun i Östergötland. Klockan ett idag kommer en presskonferens hållas med anledning av jakten på mördarna.

Det var strax efter klockan sex igår kväll som anhöriga slog larm om att ett äldre par hittats döda på sin gård på landet utanför Mantorp. Polisen misstänkte att paret mördats, en misstanke som förstärkts under natten och morgonen.

– Vi arbetar efter hypotesen att det är ett mord, ett dubbelmord, och att de här två människorna, mannen och kvinnan, det är ett par, har blivit utsatta för ett grovt våldsbrott och berövats livet. Det finns inget som tyder på att dödsorsaken är naturlig, utan det har brukats ett visst våld, säger Fredrik Kliman som är presstalesman på polisen i Östergötland till Nyheter Idag.

Det äldre paret ska genomgå rättsmedicinsk undersökning för att bland annat fastställa dödsorsak.

Vid fyratiden natten till idag beslagtogs en bil i Skänninge ett par mil från Mantorp som polisen tror har med mordet att göra. Kliman vill inte gå in på vad det är med bilen som intresserar polisen.

– Det kan vara fordonet i sig, saker som kan finnas i bilen eller bägge delarna, säger han.

Bilen ska nu genomgå teknisk undersökning.

Ett stort polispådrag har under natten och morgonen deltagit i jakten på förövarna. Enligt medieuppgifter arbetar polisen utifrån hypotesen att det äldre paret utsatts för ett rånmord.

– Vi kan inte utesluta det i alla fall, men såhär tidigt i en utredning kan vi inte slå fast att det är på ena eller andra sättet, säger Fredrik Kliman.

Klockan ett idag kommer en pressträff hållas i Linköping med anledning av dubbelmordet. Ingen har ännu frihetsberövats eller delgivits misstanke med anledning av brottet. Förundersökningen leds än så länge av polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag