Bil exploderade på Champs Elysée – polisen öppnar terrorutredning

Bild: Twitter
  • Måndag 19 jun 2017 2017-06-19
E-post

FRANKRIKE En bil har exploderat och börjat brinna sedan den kört in i en polisbil på Champs-Elysées i Paris. Föraren, som var beväpnad med automatgevär och handeldvapen, förolyckades i kraschen, rapporterar den franska tidningen Le Figaro.

En bil exploderade och började brinna sedan den vid 16-tiden på måndagseftermiddagen körde in i en polisbil på Champs-Elysées i Paris. Det rapporterar den franska tidningen Le Figaro. Föraren avled i explosionen. I bilen hittade den franska polisen både automatgevär av typen Kalashnikov, handeldvapen och gasflaskor. Händelsen utreds nu som terrorbrott.

Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb, som personligen anlände till platsen vid 17-tiden, talade om ”ett försök till terrorattentat.”

– Än en gång har Frankrikes säkerhetsstyrkor varit mål för ett försök till terrorattentat, sade inrikesministern i ett uttalande till fransk press.

– Bilen innehöll en mängd vapen och sprängmedel som möjliggjorde för föraren att spränga den i luften. Föraren är död på grund av detta, tillade han.

Enligt bilder som visats på den franska TV kanalen BFMTV kom kraftig orange rök från bilen strax efter kraschen. Enligt flera franska medier skall föraren ha varit i 30-årsåldern och funnits med i den franska polisens så kallade S-register över medborgare som klassats som säkerhetsrisker. Det är dock än så länge obekräftat.

Tunnelbanan vid Champs Elysée var vid 18 tiden fortfarande stängd. Antiterrorist-sektionen vid Paris åklagarmyndighet utreder nu händelsen.

– Detta visar återigen att säkerhetshotet mot Frankrike är extremt högt, sade Gérard Collomb.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag