Bilbränder i Stockholm – här flyr misstänkta gärningsmännen

Här flyr de misstänkta gärningsmännen - Foto: Faksimil Flashback/Tinypic
  • Torsdag 8 maj 2014 2014-05-08
E-post 0

STOCKHOLM Flera medier rapporterar om en omfattande skadegörelse med såväl bilbränder och stenkastning mot en buss i Östberga i södra Stockholm. Samtidigt säger sig en användare på forumet Flashback ha filmat de misstänkta gärningsmännen.

– Runt 15 polispatruller har varit på plats och det har förekommit skadegörelse mot ett 20-tal bilar. Och minst 3 bilar har satts i brand, säger John Larsson, kc-befäl vid polisen i Stockholm till tidningen Expressen.

Tidningen Expressen pratar även med en boende i området som berättar att det är andra natten i rad som det pågår oroligheter i Östberga. Igår ska även två sopinkast ha brunnit. Enligt vad Expressen erfar ska det röra sig om ett 20-tal ungdomar som begår skadegörelsen.

Säger sig ha filmat gärningsmännen

På forumet Flashback pågår en diskussion om händelserna i Östberga.  Användaren ”Renegade22” skriver att hen har fångat ungdomarna i en video som postas i forumet. I videon ser vi en grupp svartklädda personer skyndsamt röra sig längs med en cykelväg.

– Jag såg dem bränna någonting när de var vid korsningen mellan Östberga torg och Branten. De fortsatte mot Branten och ner via trapporna till parkleken där du ser dem på klippet och de fortsatte förbi förskolan. Om de fortsatte rakt så kom de till Östbergaskolan, skriver ”Renegade 22” på forumet Flashback.

Brinner även i Akalla

Det är inte bara i södra Stockholm som det rapporteras vara oroligt. Nyhetsstjänsten wighsnews.se rapporterar att en bil brinner i korsningen Finlandsgatan / Kaskögatan i Akalla.

Vet du mer? Kontakta Nyheter Idag på e-mail: [email protected] – du har rätt att vara anonym!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag