Bilbränder och mordförsök genom skottlossning inatt

Två brandskadade bilar stod på tisdagsmorgonen på en parkering i ett villaområde i Fittja. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 17 maj 2016 2016-05-17
E-post 1339

STOCKHOLM Under natten mot tisdagen har det förekommit oroligheter både i Stockholm i Norrköping. I Norrköping har flera bilar brunnit på olika adresser. I Stockholm har det brunnit tre bilar och i förorten Rågsved har en skottlossning ägt rum. – Vid tunnelbanestationen har vi ett mordförsök, säger Anders Mattsson vid polisens ledningscentral.

I stadsdelen klockaretorpet i Norrköping har två bilar brunnit i ett parkeringsgarage. Tidningen Expressen berättar att bilarna började brinna på två olika ställen, men på samma plan i garaget.

– En bil är helt utbränd och en bil är kraftigt värmeskadad, någon har slagit in rutan och försökt tända eld men det har inte tagit sig ordentligt, säger fotografen Niklas Luks till tidningen.

Ett par timmar senare brann det även i stadsdelen Hageby i Norrköping, berättar lokaltidningen NT. Natten mot måndagen rapporterade flera medier om oroligheter med flera bilbränder, men även stenkastning mot polis, i stadsdelen Klockaretorpet – oroligheter som nu ser ut att sprida sig i Norrköping.

Även i Stockholm har det brunnit bilar. När Nyheter Idag ringer till polisens regionledningscentral i Stockholm svarar Anders Mattsson och han bekräftar att det varit bränder både i Fittja på Krögarvägen men även i Upplands Väsby.

– Det var två bilar som brann i Fittja, säger han.

Det har även varit oroligt i Stockholmsförorten Rågsved, där har en skottlossning ägt rum under natten berättar Mattsson i telefonen.

– Vid tunnelbanestationen har vi ett mordförsök. Det är något som skjutit med något vapen mot andra personer där. Men vi har varken misstänkta eller målsägare där. Vi har tekniker på platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag