Birgitta Olsson hotar lämna riksdagen om hon inte får bli partiledare

Foto: svtplay.se
  • Torsdag 1 jun 2017 2017-06-01
E-post 1476

STOCKHOLM ”Då kommer jag att lämna, ja” säger Birgitta Olsson i SVT Aktuellt på en rak fråga om vad hon gör om hon inte får bli partiledare. Nu utmanas alltså Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna.

Mer fokus på feminism och socialliberalism ska få Liberalerna att öka i opinionen. Det berättade Birgitta Olsson i SVT Aktuellt samtidigt som hon lämnade beskedet att hon nu utmanar nuvarande partiledare Jan Björklund om rollen att leda partiet.

– Efter en väldigt stark diskussion inom mig själv och ett moget övervägande kommer jag att säga ja till att vara till förfogande till att kunna bli partiledare, säger Olsson.

Olsson berättar att hon meddelat Björklund om att hon är beredd att utmana honom. När Olsson får en rak fråga om Björklunds reaktion, då började hon staka sig i direktsändning.

– Ehm, det är inget som… det är inget som… det är inget som jag tar upp just nu, svarade Olsson.

Om Olsson misslyckas med ambitionen att bli partiledare, då hotar hon att lämna. Till Aftonbladet förtydligar hon att det är det riksdagspolitiska arbetet hon kommer lämna.

Behöver Sverige mer socialliberalism?
3086 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag