Biskop fördömer Paludans ”islamofobiska hatattacker”

Foto: Wikipedia
  • Torsdag 12 maj 2022 2022-05-12
E-post 279

GÖTEBORG Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift, gör gemensam sak med en muslimsk organisation och fördömer ”de islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen”. Detta efter att Rasmus Paludan fått tillstånd för nya sammankomster.

Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan har fått tillstånd för allmänna sammankomster i Göteborg, Borås och Trollhättan på torsdagen.

Läs mer: Polisen fick bakläxa – ger Paludan tillstånd

I ett pressmeddelande har Svenska kyrkans biskop Susanne Rappmann, tillsammans med Muslimska samverkansgruppen i Göteborg, gjort ett uttalande ”med anledning av de planerade islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen i Göteborg med flera orter”.

”Vi, representanter från muslimska samfund och Göteborgs stift, Svenska kyrkan, står enade i vårt fördömande av de islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen.

Yttrandefriheten är en omistlig del av vårt demokratiska samhälle, men att använda den för att så hat och splittring är att missbruka den och hotar religionsfriheten.

Vi från Göteborgs stift, Svenska kyrkan, vill uttrycka vår solidaritet med våra muslimska systrar och bröder. Vi ser de lidanden ni går igenom och förstår att detta är ett hot mot era möjligheter att leva värdiga liv. Så får det inte vara!”

– Jag är för ett fritt och demokratiskt samhälle. Men det som sker nu riskerar att drabba en redan utsatt minoritetsgrupp och vi vill stå solidariska med dem i den här situationen, säger Susanne Rappmann till SVT Nyheter Väst.

Rasmus Paludan svarar på kritiken.

– Jag har bara kritiserat islam. Jag har inte gjort några islamofobiska attacker och jag är inte dömd för något brott i Sverige, säger han till SVT.

Läs även: Ex-muslimen: Därför möts koranbrännare med våld

Läs även: Så blev Svenska kyrkan vänster: ”De hade tidsandan med sig”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag