Bitter Lööf efter Busch Thors SD-besked: ”Historiskt misstag”

Ebba Busch (KD) och Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 mar 2019 2019-03-21
E-post

SVERIGE Beskedet från Ebba Busch Thor att hon nu öppnar för samtal med SD möts med bestörtning av Annie Lööf. Hon tycker att KD fört väljarna bakom ljuset. ”Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag. Detta hade varit ärligare att berätta innan valet”, skriver Lööf på sin Facebooksida där hon också berömmer det egna partiet för att ha släppt fram Stefan Löfven som statsminister.

Kristdemokraternas partistyrelse har beslutat att ha ett nära samarbete med Moderaterna men också att samtala och samarbeta med samtliga partier, inklusive SD och V, i enskilda sakpolitiska frågor.

Annie Lööf rasar mot beskedet på sin Facebook och kallar det för ”ett historiskt misstag”.

Läs även: Reporter med hijab – nu svarar SVT

”Ett historiskt misstag av KD att öppna för förhandlingar och överenskommelser med SD, ett främlingsfientligt populistparti med rötterna i nynazismen. Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag. Detta hade varit ärligare att berätta innan valet”, skriver Lööf.

Annie Lööf har i inlägget inga synpunkter på att KD öppnar för samtal med öppet socialistiska Vänsterpartiet.

Lööf fortsätter med att berömma det egna partiet för att man valde att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

”KD:s öppning för SD visar att det val som C gjort i regeringsfrågan var framsynt”, skriver Lööf.

Hon utvecklar resonemanget:

”I de samtal som fördes mellan Allianspartierna efter valet var en av förutsättningarna för att ens diskutera en M/KD-regering att inget samarbete och inga förhandlingar skulle ske med SD. Detta var Ebba Busch Thor  beredd att utlova skriftligt. Men denna utfästelse höll alltså bara ett par månader. Det är ytterst beklagligt om KD fortsätter på denna väg”, skriver Lööf.

Läs hela inlägget här:

PREMIÄR Nyheter Idag startar podcast för våra pluskunder. I första avsnittet pratar Nyheter Idags medarbetare Chang Frick och Johannes Nilsson med skribenten Malcom Kyeyune.

Ämnen som tas upp är bland annat etablissemangsvänsterns avundsjuka och bitterhet, den nya högerns ständiga gnäll, drevet mot Åsa Linderborg och mycket annat.

Vem är mannen som gav soylent ett ansikte? Vad beror den devota dyrkan av Greta Thunberg på egentligen? Lajvar Chang en arbetare i Svenska Dagbladet? Är Expressen och Aftonbladet de nya ”hatsajterna”?

Det, och mycket mer, i första avsnittet av Nyheter Idag-podden.

[plus_wrap]

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och lyssna på Nyheter Idag-podden!

[/plus_wrap]

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag