Björklund (L) rasar mot Bali (M) – poserade med vapen på skyttebana: ”Omdömeslöst”

Foto: Faksimil Youtube och Twitter
  • Måndag 20 aug 2018 2018-08-20
E-post 655

SVERIGE När riksdagsledamoten Hanif Bali (M) poserar med vapen på en skyttebana är det ”helt omdömeslöst” enligt Liberalernas partiledare Jan Björklund, som går till storms mot sin Allianskollega på Twitter.

”Jag har arbetat med vapen i många år. Det är helt omdömeslöst av en riksdagsledamot att posera i sociala medier med ett automatvapen i en skolbyggnad.”

Så skriver partiledaren Jan Björklund (L) på Twitter under måndagsmorgonen. Kritiken kommer efter att den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali lagt ut en bild på sig själv med vapen i hand – på en skyttebana.

”Ser att DN är upprörda över att Skyttedal poserar med vapen. Tänkte ge dem en hjärtinfarkt med att posera med en AR-15. Riktigt fin skyttebana hos Högsätra skola F-9”, skriver Bali. Enligt honom ligger skyttebanan i källaren till Högsätraskolans gympasal på Lidingö.

Riksdagsledamotens tweet kom efter att det kristdemokratiska kommunalrådet Sara Skyttedal fick kritik i Dagens Nyheter för att ha poserat på bild med en revolver. ”Hade en ung man från en förort publicerat en bild med samma revolver hade det varit oacceptabelt”, skriver tidningens ledarskribent Amanda Sokolnicki.

Men Hanif Balis försvar av sin Allianskollega får alltså mothugg från en annan Allianskollega. Enligt Jan Björklund, före detta yrkesmilitär, är det ”omdömeslöst” att posera med ett vapen på en skyttebana – om skyttebanan råkar ligga i anslutning till en skola. Partiledaren har än så länge inte gett någon närmare förklaring till varför han tycker att Hanif Bali agerade fel.

Björklund får dock medhåll av Viktor Adolphson, yttre befäl vid polisen på Södermalm, som menar att bilden ”gav obehagliga associationer till skolskjutningar”.

Bali själv har svarat med en video om vapenpolitik från 2016, som förklarar varför han befann sig på skyttebanan:

Bali har ytterligare utvecklat på Twitter:

Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi sågar Jan Björklunds attack på Bali.

Läs även: Abnormt eller inte: DN svarar på kritiken mot faktagranskningen av Hanif Bali

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag