Björklund snuvad på dröm om regering med Löfven

  • Tisdag 27 Nov 2018 2018-11-27
E-post 492

STOCKHOLM Efter att ha försökt övertyga partiet i två dygn ger nu Björklund upp sin dröm om att ingå i en S-regering. Motståndet mot S är stort i riksdagsgruppen och under söndagen gav Björklund upp.

Efter långa förhandlingar inom partiet har Jan Björklund tvingats ge upp om sin dröm att ingå i en regering tillsammans med Socialdemokraterna. Nästa vecka kommer L rösta om Stefan Löfven som statsminister och Jan Björklund ska ha drivit på för att partiet ska ingå i Löfvens regering, det uppger Aftonbladet.

Under helgen hade Liberalerna två maratonmöten för att avgöra om hur man ska agera i regeringsfrågan. Under ett av mötena blev det revolt när Björklund försökte driva kravet att sitta i regering med S. Det var under söndagen som Björklund till slut backade inför riksdagsgruppen och partistyrelsen och gav upp sitt krav.

Det största motståndet mot att ingå i en regering med Stefan Löfven kommer från riksdagsgruppen. Att Björklund backar från att ingå i en S-regering betyder inte att dörren för Löfven är helt stängd än. Det kan fortfarande hända att L släpper igenom en S-ledd regering utan att själv ingå i den.

Flera distrikt inom L stöttar Björklunds närmanden mot S, bland annat Stockholm och Uppsala. L i Uppsala samarbetar redan lokalt med S och Uppsalaliberalen Malin Sjöberg Högrell vill föra konceptet vidare till riksnivå.

LÄS ÄVEN: Så vill L-toppen styra med S: ”Måste titta på andra lösningar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag