Björklunds uppmaning till Moderaterna: ”Stäng dörren till Sverigedemokraterna”

Foto: Bengt Nyman/Nyheter Idag
Foto: Bengt Nyman/Nyheter Idag
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 3924

SVERIGE Liberalernas partiledare Jan Björklund hoppas att den partiledare som tar över som partiledare för Moderaterna efter Anna Kinberg Batra ska ”stänga dörren till Sverigedemokraterna”. Utspelet gjordes i riksdagen under förmiddagen idag, skriver DN.

Björklund säger att han tycker det är sorgligt att Kinberg Batra avgår och menar att hennes kritiker är fel ute. Enligt honom är det inte partiledaren utan Moderaternas närmande till Sverigedemokraterna som är det stora problemet.

– Jag skulle önska att Moderaterna stängde igen dörren till Sverigedemokraterna och i stället prioriterade alliansen, säger han.

Själv kämpar Björklund i stark motvind i opinionen. I den senaste opinionsmätningen från Nyheter Idag/Sentio får hans parti endast 4,1 procent och Liberalerna ligger därmed farligt nära riksdagsspärren. Samtidigt slår Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna nytt rekord med 27,4 procent.

Björklunds Allianskollegor Annie Lööf (C) och Ebba Busch Thor (KD) säger båda två att de tycker det är tråkigt att Kinberg Batra avgår. De vill emellertid inte kommentera Moderaternas förhållande till SD.

Anna Kinberg Batra meddelade vid en presskonferens klockan halv tio idag att hon avgår som partiledare. Beskedet kommer sedan nästan hälften av partiets länsförbund krävt hennes avgång.

SE ÄVEN: Anna Kinberg Batra avgår
SE ÄVEN: Nytt SD-rekord i Sentio – Samtidigt vänder det uppåt för Moderaterna

Tycker du att Moderaterna borde "stänga dörren" till SD?
4853 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag