Bloggerskan Paulina ”Paow” Danielsson dödshotad efter Facebookinlägg om SD – ”Hoppas innerligt att dom vinner nästa val”

Här är några av de hot som Paulina "Paow" Danielsson fått ta emot. Foto: Privat
  • Tisdag 17 Nov 2015 2015-11-17
E-post 5204

STOCKHOLM Kändisbloggerskan Paulina ”Paow” Danielsson har hotats till livet efter att ha skrivit ett inlägg på Facebook om att hon hoppas Sverigedemokraterna vinner valet 2018. – Det är extremt obehagligt, säger hon till Nyheter Idag.

Det var i söndags kväll som Paulina Danielsson skrev ett skarpt formulerat inlägg på Facebook riktat mot alla dem som röstar på Socialdemokraterna. Inlägget handlar om att det är deras fel om det inträffar ett terrordåd i Sverige med tanke på asylkaoset och Sveriges generösa invandringspolitik.

– Jag tycker inte att de har gjort sitt jobb, då hade inte Sverige sett ut som det gör idag. Det kan man väl skylla på Moderaterna också, säger hon till Nyheter Idag.

paow-sd-inlagg

Paulinas inlägg har väckt häftiga reaktioner och fått tusentals kommentarer. Många av kommentarerna är kränkande eller hotfulla där flera av dem som skriver önskar livet ur den 22-åriga bloggerskan.

De flesta av de mest hotfulla kommentarerna är skrivna av ungdomar, ofta tonåringar, med invandrarbakgrund.

”Hoppas en terrorist våldtar dig äckel”, ”Rasist hora” och ”du borde bli gruppvåldtagen av ett gäng negerkukar” är bara några exempel på de hotfulla och kränkande kommentarer hon tagit emot.

Även vuxna

Men det är inte bara ungdomar utan även vuxna människor som deltar i hatet mot Paulina. Några av dem som näthatar är själva engagerade i organisationer som hjälper migranter. En av dem som sprider näthat är en 30-årig svensk kvinna, bosatt i Stockholmsområdet, som lever under ordnade familjeförhållanden.

”Hahahahaha vad pantad du e stackare!!!!! Snacka om att inte veta mer än livet kring paradise hotel! Råtta hoppas is tar dej”, skriver den 30-åriga kvinnan.

En annan person, en man, vill ”straffa” Paulina för att hon är oroad över terrorismen genom att skicka ned henne till Islamiska staten i Syrien.

”Ähh själv är man ju liksom inget fan av IS! Men sånna som dig din förbannade knarkhora som bara har Cocain o massa snoppar runt om i hjärnan får mig att stödja isis! Din jävla parasit kuksugare ta och lär dig något! Du borde skickas ner till Irak/Syrien och bara ligga i en säng bland is-medlemmarna ! Så kan de iallafall skryta att de knullat världens mest korkade get!”, skriver han.

Några av de grövsta hoten och hatet mot Paulina har till och med fått stöd från kvinnor som på sina Facebookprofiler kallar sig feminister.

Bild på slaktad get

Under eftermiddagen idag kom ett hot som Paulina själv upplevde var mer obehagligt än de andra. En man med invandrarbakgrund skickade en bild på sig tillsammans med en slaktad get och texten ”Jag kommer till Stockholm om 3 dagar” under.

slaktaren

– Just den här typen av hot är inte kul där han har mördat en get. Han är skitarg att jag lagt upp den på Facebook och han har sagt att jag ska passa mig ännu mer, säger hon.

– Den typen av hot jag har fått nu är extremt obehagligt, för det är inte bara ett hot och det kommer från människor som inte verkar ha något att förlora.

Tänker inte ge efter

Paulina Danielsson säger till Nyheter Idag att hon kommer polisanmäla de grövsta hoten och det värsta hatet. Hon säger också att hon inte tänker vika sig utan fortsätta ha åsikter, även om det finns de som inte tycker som hon gör.

– Alla har väl rätt till sin egen åsikt och jag tycker inte att min åsikt är mindre värd, säger hon.

Nyheter Idag har under dagen, utan resultat, försökt få tag på flera av de vuxna människor som sprider hat eller hot mot Paulina Danielsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag