Bokmässan portar Nya Tider

Besökare på Bokmässan i Göteborg. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 28 nov 2017 2017-11-28
E-post 427

GÖTEBORG Nya Tider portas från bokmässan i Göteborg. ”Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift”, skriver bokmässan i ett pressmeddelande. 

Än en gång har bokmässans ledning ändrat sig. Återigen ska tidningen Nya Tider portas från bokmässan i Göteborg. Det framgår av bokmässans pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver bokmässan att de utvärderat de senaste årens genomföranden.

”Besökarna var överlag nöjda med sin mässupplevelse, men alltför mycket uppmärksamhet kom att ägnas åt en enda fråga: den om en enskild utställares deltagande på mässan.”

– För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning – har vi fattat ett antal beslut så att vi kan säkra Bokmässan som Nordens största och viktigaste kulturevenemang, säger Frida Edman, vars uppdrag som tf mässansvarig löper över mässan 2018.

Till dessa beslut räknas bland annat lanseringen av en podcast, nysatsning på fortbildning och bibliotek, utökad satsning på serier och barnböcker samt att porta Nya Tider från mässan.

”Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift”, skriver bokmässan i sitt pressmeddelande. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag