Boris Johnson smittad med coronaviruset

Bild: UK Prime Minister/OGL 3/Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
  • Fredag 27 mar 2020 2020-03-27
E-post 178

LONDON Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har testat positivt för coronaviruset och upplever ”milda symptom”. Det skriver Johnson själv i ett inlägg på Twitter.

Johnson skriver att han isolerar sig själv, men kommer fortsätta leda den brittiska regeringens arbete mot coronaviruset genom videokonferenser.

– Jag kommer arbeta hemifrån och isolera mig själv, och det är helt rätt sak att göra, säger Johnson i en film som medföljer hans twitterinlägg.

– Men det finns ingen tvekan om att jag kommer vara fortsatt tacksam för den moderna teknologins underverk som gör att jag kan kommunicera med mitt team för att leda den nationella kampen mot coronaviruset, fortsätter Johnsson.

Läs även: Boris Johnson presenterar coronaplan för britterna

– Jag vill tacka alla inblandade, och naturligtvis sjukvårdens fantastiska personal, säger Johnson.

BBC rapporterar att Johnson testades i premiärministerns bostad på 10 Downing Street. En talesperson för premiärministern säger att utrikesminister Dominic Raab kommer att ta över premiärministerns uppgifter om Johnson blir för sjuk för att arbeta.

Tidigare har prins Charles testat positivt för coronaviruset. Charles, som är 71 år gammal, har milda symptom och är annars vid god hälsa enligt en talesperson.

Läs även: Britterna byter kurs efter nya uppgifter om en kvarts miljon dödaBritterna byter kurs efter nya uppgifter om en kvarts miljon döda

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Läs även: Greta Thunberg kan ha fått covid-19

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag