Brand i köpcentrum i Jönköping utreds som mordbrand

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 2 nov 2017 2017-11-02
E-post 3

JÖNKÖPING En kraftig brand som under eftermiddagen idag bröt ut i köpcentrumet Rosengallerian i Huskvarna kommer utredas som mordbrand, skriver polisen på sin hemsida. Ingen människa kom till skada i branden.

Larmet kommer in till SOS Alarm klockan 14:41. En kraftig brand rasar då i en gymlokal som ligger på fastighetens vindsvåning och det är kraftig rökutveckling.

I byggnaden finns både butiker och bostäder och flera personer evakueras. De som inte har någonstans att ta vägen hänvisas av polisen till Pingstkyrkans lokaler på Tegnérgatan.

Enligt räddningstjänstens inre befäl, som för Nyheter Idag inte vill uppge sitt namn, är branden vid halv sju-tiden på kvällen släckt. Ingen har kommit till skada och branden ska enligt medieuppgifter ha begränsats till gymlokalen.

Polisen uppger att en förundersökning om mordbrand har inletts, men att det inte finns några konkreta brottsmisstankar.

– Så småningom, när det är läge, kommer vi spärra av en viss yta för att göra en teknisk undersökning för att utesluta att brott är begånget, säger polisens presstalesman Björn Öberg till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag