Brandattacken – Här står polisbilen i lågor i Östberga i södra Stockholm

  • Lördag 6 feb 2016 2016-02-06
E-post

STOCKHOLM Någon eller några har attackerat polisen där de satt eld på en polisbil i Stockholmsförorten Östberga under lördagskvällen. – Bilen går inte att köra, den kommer bärgas från platsen, säger Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral till Nyheter Idag.

Under lördagskvällen blev polisen utkommenderad till en adress i Östberga. Under tiden poliserna lämnat polisbilen parkerad har någon eller några gått till attack och satt eld på polisbilen. Skadorna blev så omfattande att bilen får bärgas på platsen.

– Bilen går inte att köra, den kommer bärgas från platsen, säger Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral till Nyheter Idag.

En läsare, som bevittnat när polisbilen brinner, har kontaktat Nyheter Idag och han berättar att han tror det var någon sorts brandbomb som kastats mot polisbilen. Det är den bild som även polisen har av händelsen.

– Ja, det är väl troligt att man använt någon sorts brännbar vätska som man kastat då.

Hoppade in i en svart Audi kombi

Olsson berättar att enligt ett vittne på plats, som såg händelsen, var det två personer som hoppade in i en svart Audi kombi samtidigt som föraren körde iväg från platsen.

– Ett vittne har ringt in och sett en svart Audi kombi som lämnade platsen med en förare och två personer som hoppade in i baksätet i samband med att det började brinna.

Polisen eftersöker nu den svarta Audin i Stockholm. Poliserna som använde bilen har klarat sig oskadda, förklarar Olsson.

Det är inte första gången det brinner bilar i Östberga. Tidigare har Nyheter Idag rapporterat om både bilbränder och stenkastning, men även att en utbränd bil har legat vält i en gångtunnel i närheten av samma plats där polisbilen sattes i brand.

Är du trött på att polisen attackeras när de är till för din och min säkerhet? Gilla Facebookgruppen nedan för att visa ditt stöd för polisen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag