Brandbilar angreps av vilda gäng efter koranbränningen: ”Allah är stor!”

  • Lördag 29 aug 2020 2020-08-29
E-post 2695

MALMÖ När räddningstjänsten åkte ut för att släcka bränderna som tänts under kravallerna i Rosengård på fredagskvällen attackerades de av den uppretade folkmassan. Man klättrade upp på brandbilarna och slog och slet i dörrarna. Enligt ett vittne på plats blev ett fordon från räddningstjänsten sönderslaget.
– De kastade stenar på flera av brandbilarna, säger vittnet till Nyheter Idag.

Nyheter Idag och flera andra medier har rapporterat om omfattande attacker mot polisen. Vilda islamistgäng skanderade ”Allahu Akbar!” (Allah är stor!) under att man gick till attack.

Men även räddningstjänsten utsattes.

Brandbilar, som åkte runt på bränder startade under kravaller hela natten, omringades av den uppretade folkmassan. Flera individer klättrade upp och bankade och slet i dörrarna på brandbilarna.  En mindre skåpbil tillhörande räddningstjänsten blev sönderslagen säger ett ögonvittne till Nyheter Idag.

En person med insyn i samarbetet mellan polis och räddningstjänst uppger till Nyheter Idag att polisen i normalfallet ska se till att garantera räddningstjänstens säkerhet vid uttryckningar. Men att man misslyckades med det under fredagen.

Källan säger också att folkmassan inte visade något som helst intresse av att protestera.

– Det handlade bara om skadegörelse och att förstöra.

Ett stort antal trafikljus har förstörts under natten.

– De har förstört allt som går att förstöra längs vägarna, säger ett vittne som bor i närheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag