Brandkåren: Kan ta två veckor att söka igenom alla hus

Foto: KustbevakningenFoto: KustbevakningenFoto: KustbevakningenFoto: KustbevakningenFoto: KustbevakningenFoto: Kustbevakningen
  • Torsdag 31 aug 2017 2017-08-31
E-post 1

USA Det kan ta två veckor att söka igenom alla hus i översvämningsdrabbade Houston efter att orkanen Harvey dragit fram över delstaten Texas. Det säger företrädare för brandkåren, rapporterar Telegraph.

Räddningstjänsten har nu påbörjat det tidskrävande arbetet med att metodiskt söka igenom alla hus i de översvämmade delarna av Houston. Det handlar om tiotusentals hus som behöver sökas igenom för att säkerställa att ingen som är i behov av hjälp finns kvar i dem.

Till skillnad från orkanen Katrina för tolv år sedan, då räddningsarbetare markerade genomsökta hus med ett stort neonfärgat kryss, markeras husen nu istället i en GPS-applikation. Anledningen är att man inte vill locka fram plundrare genom att upplysa om vilka hus som står tomma, skriver AP.

– Vi kommer söka igenom gatorna kvarter för kvarter, dörr för dörr, i områden som vi tror fick mer än en meter vatten för att säkerställa att ingen lämnas kvar, berättar räddningstjänstens assisterande chef Richard Mann.

– Det här kommer vara en process som tar en till två veckor för att säkerställa att vi letar igenom alla de områden som drabbats hårdast.

Än så länge finns det områden som räddningsmanskapen inte nått fram till och det finns farhågor om att man där kommer hitta människor som omkommit i översvämnings­katastrofen.

Tiotusentals människor är bostadslösa efter orkanen Harvey varav 32 000 inkvarterats i något av de tillfälliga härbärgen som upprättats i mässhallar och andra offentliga lokaler.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag