Brexitkaos i Storbritannien: Missförtroendeförklaring mot Theresa May

Saker måste förändras, säger Theresa May. Foto: Twitter
  • Torsdag 15 Nov 2018 2018-11-15
E-post 34

LONDON I Storbritannien har kritiken mot Theresa May och hennes arbete med ett Brexitavtal vuxit till stormstyrka. På torsdagen spårade det ur totalt när två ministrar i Theresa Mays regering hoppade av och en misstroendeförklaring inom det egna partiet Tories väcktes. Nu kämpar May för sitt politiska liv.

Det är Jacob Rees-Mogg, en ledande Brexitförespråkare inom Tories, som nu lämnat in ett brev där han meddelat att han inte längre har förtroende för premiärminister Theresa May, uppger Daily Mail.

Rees-Mogg lämnade in brevet efter att Brexitministern Dominic Raab och arbets- och pensionsministern Esther McVey avgått. Rees-Mogg uppmanar Theresa May att avgå och låta Boris Johnson, tidigare minister i Mays regering, att ta över.

– Svårigheten med att ha en Remainer som huvudförhandlare är att folket känner att kompromisser görs åt Remainhållet, sade Rees-Mogg. Theresa May kampanjade på Remainsidan.

Kan Rees-Mogg samla ihop 48 brev tvingas Theresa May till en förnedrande förtroendeomröstning inom Tories.

Kritiken har vuxit mot Theresa May. Hennes belackare menar att hon misslyckats i förhandlingarna med EU och att det avtal som hon lyckats förhandla fram kommer innebära att Storbritannien blir uppknutet till EU under många år samtidigt som Nordirland får en skild legal struktur i förhållande till EU.

Brexit är planerad till den 29 mars 2019.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag