Brittisk privatlärare i islamstudier skulle skapa en barnarmé för att utföra terrordåd i London

Montage: Nyheter Idag
  • Lördag 3 mar 2018 2018-03-03
E-post 350

LONDON Under en längre tid har en 25-årig anställd på en privatskola i London radikaliserat barn i åldern 11 till 14 år för att utföra terrordåd. Umar Haque som försökt skapa sin barnarmé genom att visa propagandafilmer för barnen ville få dem att begå terrordåd på stora, allmänna platser i London.

Den 25-åriga mannen Umar Haque var anställd på en privatskola i östa London och lärde ut islamstudier, trots att han endast var anställd för att utföra administrativa uppgifter. Haque hade under en längre tid visat våldsamma propagandafilmer där människor får sina huvuden avhuggna för barn, uppger Reuters.

Haque fick barnen att utföra rollspel där de skulle återskapa tidigare terrordåd och träna på hur de skulle göra för att attackera poliser, några barn fick rollspela poliser och andra terrorister.

Drygt hundra barn har vittnat mot Haque under rättegången och ungefär sex av dem har berättat i detalj om hur de lärde sig att slåss och om hur de gjorde armhävningar för att bli fysiskt starkare.

– Han tränade oss. Tydligen är det bra att slåss. På domedagen, då du får din dom för de goda och dåliga gärningar du utfört, då är det bra att ha slagits för Allah, berättar en av pojkarna enligt The Guardian.

Barnen ska ha varit i åldrarna 11 till 14 år och målen för deras terrorattacker ska ha varit Big Ben, stora shoppinggallerior, banker och mediehus. Barnen var paralyserade av rädsla och Umar Haque hotade med att om de berättade för någon skulle de bli halshuggna precis som personerna i propagandafilmerna.

Haque ska vara en trogen IS-anhängare som ska ha radikaliserat sig själv via internet. Haque greps på flygplatsen Heathrow i april 2016 när han försökte ta sig ombord på ett plan för att resa via Istanbul till Syrien.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag