Brutalt överfall i Malmö fångat på film – offret identifierat

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Fredag 18 sep 2020 2020-09-18
E-post 877

MALMÖ Ett filmklipp som visar en ung kvinna bli brutalt nedslagen på öppen gata har fått stor spridning i sociala medier. Polisens handläggare berättar att man har en misstänkt i fallet och att kvinnan på filmen har identifierats.

Bland annat Samhällsnytt har rapporterat om det korta filmklippet där en ung kvinna kommer gående på trottoaren och blir slagen i huvudet så kraftigt att hon faller till marken. Mannen som håller i kameran skrattar högt åt överfallet.

Klippet har även uppmärksammats utomlands, av brittiska Daily Mail.

Tidigare i veckan gjorde polisen en anmälan om misshandel, och man tror sig veta var händelsen ägde rum.

– Vi har lyckats lokalisera platsen till Helsingborgsgatan i Malmö. Men vi har ingen brottstid och ingen målsägare, har polisens presstalesperson Calle Persson sagt till Kvällsposten.

Nyheter Idag pratade med en presstalesperson på polisen tidigare på fredagen som uppgav att man fortfarande sökte efter målsägaren. Senare på dagen skrev tv-programmet Efterlyst på Facebook att både mannen och kvinnan var identifierade.

Nyheter Idag har pratat med Carina Egmalm som är handläggare i ärendet. Hon bekräftar att polisen har en man som är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, men vill inte säga något om huruvida han är gripen eller inte.

Den misstänkte ska ha identifierats genom att poliser kände igen honom på filmen. I övrigt vill Carina Egmalm inte lämna ut några uppgifter om honom.

På fredagen har polisen även lyckats identifiera målsägaren. Carina Egmalm vill inte svara på om polisen har tagit kontakt med henne eller vice versa.

Läs även: Ut med dem – M vill slänga ut ej dömda kriminella invandrare

Läs även: SD-politiker nedsparkad på sin kvällspromenad: ”Två afghaner var det”

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag