Bryggeri nekar SD ölprovning: ”Vi är politiskt oberoende”

Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Onsdag 11 sep 2019 2019-09-11
E-post 667

NYNÄSHAMN På Facebook skriver Sverigedemokraterna i Haninge att de och deras partikollegor från andra kommuner nyligen försökte boka ett besök hos Nynäshamns Ångbryggeri. Men partiet fick nobben – bryggeriet meddelade att de inte tar emot SD:s politiker och tjänstemän.

”Att rata oss Sverigedemokrater just på grundval av vårt politiska ställningstagande och engagemang var något som partiets företrädare kunde uppleva regelbundet för cirka 10 år sedan men har som tur var på senare år förändrats radikalt till det bättre. Därför blir vi i allra högsta grad förvånade över Nynäshamns Ångbryggeris sätt att bemöta partiet och deras företrädare och väljare”, skriver SD i Haninge.

Senare gjorde Nynäshamns Ångbryggeri ett inlägg om saken på Facebook där man skriver att man överhuvudtaget inte tar emot besök av politiska partier eller grupper.

”Tyvärr är policyn angående hur vi hanterar vår rättighet att inte göra affärer med politiska grupperingar, partier eller andra organisationer inte på pränt ännu. Vi har liksom inte behövt den förrän nu”, skriver bryggeriet.

Vd:n Thomas Hansen säger så här till Nyheter Idag:

– Vi har ju den policyn gällande politiska partier. Det som skedde i det här fallet var att SD Nynäshamn och SD Haninge gick ut och skrev att de inte var välkomna, vilket gav effekten att deras medlemmar började ringa, skriva, hot om bojkott och ja, drevet var igång.

Så det har inget med SD:s politik att göra?

– Nej, vi är politiskt oberoende. Vi brygger öl.

Thomas Hansen avböjer att kommentera varför man har valt att inte ta emot politiska partier eller grupper.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag