Busch Thor backar Staffanstorp efter kritiken mot reklamfilmen

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 Nov 2019 2019-11-27
E-post 1226

STAFFANSTORP Ebba Busch Thor (KD) tycker det ramaskri som uppstått kring Staffanstorps reklamfilm är talande.
– Vi skulle snarare behöva ha fler kommuner som valde att vara så tydliga som Staffanstorp, säger hon till Aftonbladet.

För två veckor sedan släppte Staffanstorp en reklamfilm som sedan dess har fått över 275 000 visningar på Youtube. Hård kritik har riktats mot filmen för att den pekar ut Malmö på ett negativt sätt (trots att Malmö aldrig nämns) och att skådespelarna är vita.

Läs mer: Åkesson om rasistanklagelserna mot Staffanstorp: Kulturvänstern tycker det – inte vanligt folk

Läs mer: Clas Ohlson vill inte synas i Staffanstorps reklamfilm

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) har hela tiden försvarat filmen och får nu uppbackning av Ebba Busch Thor, som enligt Aftonbladet gjorde ett besök i kommunen på tisdagen.

– Här har vi en kommun som vill attrahera invånare genom att vara tydliga med att det ska vara en plats där människor trivs och behandlar varandra med respekt. Att man hjälper varandra, även nyinflyttade. Och så blir det ramaskri. Det säger något, säger hon.

KD-ledaren ska under vintern ge sig ut på en kommunturné på temat ”samhällsgemenskap” – något hon tycker att Staffanstorp förkroppsligar.

– Vi skulle snarare behöva ha fler kommuner som valde att vara så tydliga som Staffanstorp har varit kring hur man förväntar sig att man ska bete sig mot varandra som medmänniskor, säger hon till Aftonbladet.

Busch Thor menar att den ”normkritiska” debatt som har pågått under de senaste decennierna har lett till den situation vi har i dag, med bland annat kriminalitet och bidragsfusk. Christian Sonesson instämmer.

– Jag menar att Sverige vilar på en gemensam kultur som är grunden för hur vi uppför oss och vad vi tycker är rätt och fel. Lagar är sprungna utifrån det. Vi behöver nog hitta tillbaka till det, säger han.

Lyssna: Den irakiske försvarsministerns kukbilder

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag