Buss med Sverigedemokratisk riksdagsledamot beskjuten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 aug 2018 2018-08-27
E-post 420

SKARABORG Natten lördagen till söndagen blev en buss beskjuten av en förbipasserande bil. På bussen befann sig en Sverigedemokratisk riksdagsledamot.

Under helgen blev en buss i Skaraborg beskjuten av en förbipasserande bil. På bussen satt tre personer, bland annat en Sverigedemokratisk riksdagsledamot, det uppger Expressen.

När nyheten först publicerades uppgavs det att den sverigedemokratiska politikern färdades i en buss natten mellan lördag och söndag. En personbil ska ha kört om bussen och i samband med detta ska någon i bilen ha tagit fram ett vapen och beskjutit bussen. Ingen på bussen ska ha skadats.

Några timmar efter att händelsen blev känd för allmänheten gick polisen ut och tillkännagav att det handlade om en Sverigedemokratisk riksdagsledamot och tillägger: ”Polisens inledande, preliminära bedömning är att det inte finns något som tyder på att händelsen har med riksdagsledamoten kandidatur att göra.”

Helena Trolläng, Regional utredningsenhetschef i region Väst, berättar för Expressen att ärendet kommer troligtvis gå över till avdelningen för Demokrati och hatbrott. Bussen som blev beskjuten ska inte ha haft några politiska dekaler eller liknande.

Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen, berättar att Säpo är informerade om händelsen.

– Det är en av våra skyddspersoner som tillhör den centrala statsledningen, uppger Wernstedt till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag