C stöder inte misstroende: ”Politiskt spel”

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 jun 2022 2022-06-03
E-post 214

Centerpartiet kommer inte stödja ett misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S). Det meddelar partiledaren Annie Lööf i ett inlägg på Facebook.

”Vi står helt bakom den kritik mot honom som ett enigt KU riktade igår. Men det är inte av en sådan art att det motiverar ett misstroende” skriver Lööf.

”Regeringen behöver göra mycket mer för att öka tryggheten för människor. Men. Det åstadkoms inte genom ett politiskt spel som inte löser några problem, 100 dagar innan valet. Sverige vinner inte på att vare sig oppositionspartier eller regeringen sätter regeringsmakten på spel i detta osäkra omvärldsläge” fortsätter hon.

Statsminister Magdalena Andersson har hotat med att avgå med hela regeringen om Morgan Johansson fälls i en misstroendeomröstning.

– I Sverige har vi kollektivt beslutsfattande i regeringen. Om man avsätter en minister på grund av politiska beslut, då avsätter man naturligtvis hela regeringen, sade hon på en pressträff på torsdagen.

Flera kommentatorer har påpekat att det inte alls är en självklar princip att regeringen ska avgå för att en enskild minister fälls.

Läs även: L stöder misstroende mot Johansson (S): ”Upp till bevis för Centerpartiet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag