Carola stöttas av Pirzadeh: ”Ska inte fultolkas som rasistiska påhopp”

Zinat Pirzadeh och Carola. Bild: Anders Henrikson / David Bennehag / CC BY 2.0
  • Onsdag 12 apr 2023 2023-04-12
E-post

Carola Häggkvists kritik mot Sveriges invandringspolitik och islam har fått stor uppmärksamhet och lett till både ris och ros mot den folkkära artisten. Nu stöttas hon av artisten och komikern Zinat Pirzadeh, som tycker att Carolas uttalanden har fultolkats.
– Om en människas oro ska tolkas som att man är rasist övervinner vi aldrig de problem som vi kan råda bot på tillsammans, säger hon till Expressen.

I ett inlägg på Instagram uttrycker den svensk-iranska Zinat Pirzadeh sitt stöd till Carola Häggkvist, som hon kallar för ”vår egen kämpe på demonstrationer mot iranska regimen”.

”Att yttra oro över landets demokratiska värdegrunder och kvinnors rättigheter ska inte fultolkas som rasistiska påhopp. Att våra politiker misslyckats med integrationen är ingen nyhet”, skriver Pirzadeh i inlägget.

Läs även: Carola sågar invandringspolitiken och islam: ”Står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna”

Därtill skriver hon om hur Carola besökte hennes sjuka pappa i Rinkeby.

”Vi som känner dig vet att du har ett hjärta av guld och att det är få som älskar sina medmänniskor såsom du.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Zinat Pirzadeh (@zinat_pirzadeh)

– Om en människas oro ska tolkas som att man är rasist övervinner vi aldrig de problem som vi kan råda bot på tillsammans. Jag är själv flykting och tycker att vi ska kunna ta emot skyddssökande. Men vi måste kunna förmedla vad som gäller i Sverige, säger Pirzadeh till Expressen.

Det var i en intervju med Svenska Dagbladet som Carola yttrade sig om islam, Sveriges invandringspolitik och utvecklingen med våld och skjutningar i landet.

– Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, sade hon bland annat till tidningen.

Efter intervjun kritiserades Carola av bland andra DN-krönikören Alex Schulman, som kallade Carola för ”naiv”.

Carola har själv kommenterat intervjun i efterhand och sagt hon är ledsen för att vissa har tagit illa vid sig av hennes utspel och tryckt på att inte alla nyanser i hennes svar kom med i artikeln.

Läs även: Carola om reaktionerna på intervjun: ”Uppriktigt ledsen”

Läs även: Alex Schulman: Carola är ”naiv”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag