Dan Korn ny medarbetare på Nyheter Idag

Foto: Mats Edman
  • Tisdag 22 Dec 2020 2020-12-22
E-post 2214

Folklivsforskaren, författaren och rabbinen Dan Korn blir ny medarbetare på Nyheter Idag. Med ett 20-tal publicerade böcker är han en välkänd profil inom kultursverige. – Nu när alla debattörer och skribenter byter kontorsplatser med varandra ska väl inte jag vara sämre? resonerar han.

Med start redan den här veckan kommer Dan Korn bli fast medarbetare på Nyheter Idag. Han är känd både som folklivsforskare, författare och debattör. Hans böcker handlar genomgående om svensk kultur och historia, ämnen han gärna belyser ur mer än ett perspektiv.

Korn kallar sig själv konservativ, men säger samtidigt att han nödvändigtvis inte är höger.

– Den klassiska höger- och vänsterskalan har spelat ut sin roll, säger han.

Även om det ligger nära till hands att Korn bidrar med kulturartiklar är ambitionen att även att arbeta med rent nyhetsmaterial. Det kan såväl vara kortare intervjuer som längre essäer. Gärna ämnen som normalt inte tas upp i de stora nyhetsflödena, förklarar han.

– I mina yngre år var jag ute och reste i Sverige och gjorde reportage om äldre människor som levde efter äldre seder och bruk på gammalt vis. Det finns mycket idag runt om i landet som fortfarande förtjänar uppmärksamhet, men som jag är rädd glöms bort.

Nyheter Idag får väl anses vara mer tabloid än dagstidning. Är det inte lite udda att en person med din bakgrund börjar här?

– Mitt första jobb när jag var 13 år var som dräng på en gård under slåttern, det vill säga när man skördar hö. Jag är inte rädd för skit under naglarna. Dessutom kan ni behöva en klok farbror som drar er i öronen mellan varven, mässar Korn i telefonen.

Korn kommer de närmaste veckorna utgå från Manchester i Storbritannien där han normalt bor. Men när reserestriktionerna släppt planerar Korn besöka Sverige och Göteborg där han har sina rötter.

– Då kan jag äntligen ge mig ut och träffa människor i rollen som journalist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag