Dansbandet Scotts spelar på SD-festivalen i Sölvesborg

  • Lördag 11 aug 2018 2018-08-11
E-post 895

SÖLVESBORG Dansbandet Scotts spelar för Sverigedemokraterna på partiets sommarfestival i Sölvesborg under lördagskvällen. Det är ett av de större dansbanden i Sverige som nu ställer upp på att synas i SD-sammanhang.

Sverigedemokraterna har vind i seglen på mer än ett sätt. Tidigare har Nyheter Idag rapporterat att partiet kan bli det största i Sverige om man får tro opinionsmätningar utförda av institutet Sentio. Likadant tycks Sverigedemokraterna vara ett centralt samtalsämne både i medier och hos konkurrerande partier.

Nu kan SD glädjas åt draghjälp från det välkända dansbandet Scotts som ställer upp och spelar just nu på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg. Tidigare under lördagen höll Jimmie Åkesson sitt sommartal och partiets presschef Henrik Vinge berättar att de slagit nytt publikrekord.

– Det är jättekul att flera artister vill ställa upp och spela för oss. Vi är enormt glada eftersom det är ett av Sveriges största dansband som vill spela på vår festival. Vi hade 4000 besökare i dag, säger Vinge till Nyheter Idag.

– Det börjar bli en rejält stor festival med många artister som deltar. Det är jättekul.

Arrangemanget med Sommarfestivalen är anpassat för barnfamiljer och har ett program som varar hela dagen. Arrangemanget har pågått flera år i rad och tidigare år har artister som Peter Jezewski gjort uppträdanden. Då fick Jezewski negativ publicitet och behandlades illa av medier, något han berättat om tidigare för Nyheter Idag.

Vinge hoppas att dansbandet Scotts inte kommer behandlas på samma sätt i medier. I övrigt säger han att festivalen gått över förväntan och att dansbandet strax ska börja spela.

– Det är öppet för alla att komma in. Alla som vill komma får lov att komma, hälsar Vinge.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag