Danska brandmän tvingades amputera armen på man som var nära att drunkna

Foto: Google Earth/Polisen
Foto: Google Earth/Polisen
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 1

DANMARK Räddningspersonal som larmades till danska Vallø slott idag på morgonen tvingades fatta ett drastiskt beslut: Amputera armen på en man för att rädda hans liv.

Det var strax före klockan nio idag som larmet kom från Vallø slott söder om den danska huvudstaden Köpenhamn. En 54-årig man höll på att arbeta med en grävmaskin vid slottets vallgrav när något gick snett. Maskinen gled ut i vallgraven och 54-åringen klämdes fast under den i vattnet.

För att få loss mannen tvingades räddningspersonalen amputera hans arm, skriver polisen på sin hemsida. Om de inte hade fått loss honom hade han drunknat i vallgraven.

Efter att ha fått armen amputerad flögs 54-åringen med helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn. Där uppgavs senare under dagen att hans tillstånd var stabilt.

Arbetsplatsolyckan ska nu utredas.

Polisen passar också på att berömma den allmänhet som ryckte in för att hjälpa den 54-årige mannen fram till dess räddningspersonal var på plats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag