Därför bloggar inte SDU hos Nyheter24

SDU finns inte med på Maktkamp24 - Foto: Faksimil www.nyheter24.se
  • Måndag 28 apr 2014 2014-04-28
E-post 0

BLOGG Sajten Nyheter24 har lanserat en ny plattform som heter Maktkamp24. Tanken är att läsarna ska få följa företrädare från alla ungdomsförbunden under valrörelsen. Alla riksdagspartiers ungdomsförbund är med utom SDU. Nyheter Idag kan berätta varför.

Ett av målen med Maktkamp24 är att få fler unga människor att gå och rösta. Såhär skriver fyra undertecknare om satsningen på den egna sajten.

– Sajten ska vara en guidande, engagerade plats för första-, andra- och även tredjegångsväljare. Här kan du följa ungdomsförbunden bakom kulisserna under valrörelsen, läsa de mest spridda åsikterna just nu och själv vara med och delta i omröstningar och kommentarsfält, skriver Henrik Eriksson, Viktor Adolfsson, Matilda Andersson och Totte Löfström.

Nu har Maktkamp24 knutit till sig företrädare från sju riksdagspartiers ungdomsförbund. När Nyheter Idag kollar listan upptäcker vi att ett ungdomsförbund saknas, Sverigedemokratisk Ungdom. Vi kontaktade Nyheter24 för att reda ut varför.

– Jag vill minnas att de helt enkelt inte svarade på vår inbjudan, förklarar en medarbetare som vill vara anonym i telefon för Nyheter Idag.

Samma anledning kommuniceras även ut av det officiella twitterkontot på Nyheter24.

 

 

”Trattig och oseriös nöjesblogg”

När Nyheter Idag kontaktar vice förbundsordförande William Hahne kollar han sin mejlkorg men kan inte hitta något när han söker på ”Maktkamp24”.

– Det är möjligt att Gustav haft kontakt med dem om detta, skriver William Hahne i ett sms. William hänvisar oss till förbundsordförande Gustav Kasselstrand som är svår att få tag på.

– Jag vet dock att vi vid andra tillfällen kallat Nyheter24 för en oseriös och trattig nöjesblogg, avslutar William Hahne.

Vad tycker du? Är Nyheter24 en trattig och oseriös nöjesblogg? Skriv gärna en kommentar nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag