Debatt med Lamotte flyttas från Kronogården: ”Kan väcka oro”

Foto: Nyheter Idag / Skärmdump från Facebook
  • Måndag 24 feb 2020 2020-02-24
E-post

TROLLHÄTTAN På onsdag skulle Joakim Lamotte återvänt till Kronogården i Trollhättan för att debattera sina kritiker i SVT:s debattprogram ”Sverige möts: Direkt”. Men nu flyttas programmet av Trollhättans kommun, som tror att det finns risk att inspelningen kan ”väcka oro” i Kronogården.

På onsdag 20:00 skulle SVT:s nya debattprogram ”Sverige möts: Direkt” livesänt premiäravsnittet direkt från Kronogården i Trollhättan, där journalisten Joakim Lamotte blev rånad och misshandlad under en livesändning i december.

Läs även: Nu återvänder Lamotte till Kronogården – ska debattera kritiker i SVT

Temat för programmet är ”integration och segregation”, och Joakim Lamotte hörde till de som bjudits in för att debattera live.

Men nu flyttas sändningen från kulturhuset Kronan i Kronogården till Kulturskolan N3 i en annan stadsdel, rapporterar SVT. 

Enligt Trollhättans stadsdirektör Ulrika Strandroth Frid togs beslutet i samråd med polis och berörda delar av kommunens verksamhet, och ett av skälen är att man är rädd för att programmet ska skapa ”oro”.

Läs även: Kulturchef i Trollhättan gjorde hånfilm om Lamotte

– Normalt sett har vi ju lokala medier som bedriver journalistik i verksamheten kontinuerligt utan några som helst problem. Det är ju viktigt att alla myndigheter och verksamheter och boende känner sig trygga och kan bedriva sitt arbete i hela staden, säger Strandroth Frid till SVT och fortsätter:

– Men just ifrån det här programmets upplägg och inriktning ser vi att det kan väcka oro i Kronogården och därför var det bättre att byta från Kronan till N3.

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag