DEBATT: Rasistiska brott mot svenskar måste slås tillbaka

Foto: Ungsvenskarna
  • Fredag 21 jan 2022 2022-01-21
E-post

Vår förhoppning är att svenskfientligheten ges den uppmärksamhet som offren förtjänar i den stundande valrörelsen, skriver Emil Eneblad och Destiny Ameen från Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Genom hela vår historia har man alltid strävat efter en sak – att nästa generation ska få det bättre än den egna. Det är någonting som ligger i mänsklighetens natur att vilja se sina barn ärva en bättre värld än den man själv levt i. Nästa generation svenskar däremot kommer bli den första i modern tid som får ärva ett land i betydligt sämre skick, svenska ungdomar förtjänar bättre.

Under socialdemokraternas tid vid makten är det få saker som blivit bättre för unga. Tvärtom har de flesta blivit sämre. Tryggheten är för många som växer upp idag nästan obefintlig. Sossarna lovade guld och gröna skogar men istället har vi fått svenskfientliga förnedringsrån och gruppvåldtäkter. Bostadsmarknaden är helt satt ur spel och är man uppvuxen utanför storstäderna kan man glömma att ha råd med att ta bilen till sitt första jobb, det kostar förmodligen mer än lönen man tjänar för så har sossarna bestämt att det ska vara.

Det är därför inte konstigt att nästan hälften av alla ungdomar idag känner att de inte kan påverka sin egen framtid och att nästan två tredjedelar av alla ungdomar inte känner att de kan förbättra sin nuvarande livssituation. Det är resultatet av en politik som övergett Sveriges unga.

Svenska ungdomar förtjänar bättre än svenskfientliga förnedringsrån, otrygghet och bristande framtidstro. För oss kommer ungdomars oro vara en högprioriterad fråga under valrörelsen. Vi är det enda partiet som på riktigt uppmärksammat hur svenska ungdomar utsätts för riktat våld just för att de är svenskar, vi var det enda partiet som såg det komma.

När vi för flera år sedan höjde ett varnande finger för utvecklingen avfärdades det som främlingsfientliga konspirationsteorier, idag är det vi varnade för verklighet. Sju av tio ungdomsrån begås idag av personer med utländsk bakgrund samtidigt som åtta av tio offer är svenskar enligt statistik från brottsförebyggande rådet.

Straffen måste såklart skärpas och rättssamhället stärkas, det har vi kämpat för i motvind i evigheter och kommer fortsätta att göra det även framgent. Men vi måste också våga prata om alla de problem som särskilt drabbar unga svenskar. Svenskfientligheten ges inte alls den uppmärksamhet offren förtjänar. Ingen ska behöva oroa sig för att bli förnedringsrånad på vägen hem från skolan på grund av sin svenskhet, den typen av brottslighet är precis lika vidrig som all annan rasistiskt motiverad brottslighet.

När Sverigedemokraterna bjöd in till ett seminarium om svenskfientlighet för att lyssna till tre unga killar som blivit förnedringsrånade av invandrare ville inte en enda företrädare från något annat parti höra deras berättelser. Intresset för unga svenskars utsatthet hos de andra partierna är noll.

Svenska ungdomar förtjänar bättre än så. Alla partier som påstår sig värna om ungas tillvaro måste åtminstone erkänna de problem som unga utsätts för. Det är vår förhoppning att svenskfientligheten ges den uppmärksamhet som offren förtjänar i den stundande valrörelsen. Ingen ska behöva utsättas för rasistiskt motiverat våld, och kommer man till vårt land för att begå rasistiskt motiverade brott mot svenskar måste samhället slå tillbaka, ordentligt.

Emil Eneblad, vice nationell talesperson, Ungsvenskarna

Destiny Ameen, förbundssekreterare, Ungsvenskarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag